Kaffe

På Ursula serverar vi två sorter av Pauligs ekologiska bryggkaffe: Tyyni och Aava, båda är Fairtrade- och ekologiskt certifierade kaffer. Dessutom maler vi våra kaffebönor på plats själva.

Aava rostas ansvarsfullt och ekologiskt vid Robert Pauligs smårostning i Borgå. I den ljust rostade Aavas mjuka rostiga smak finns fruktighet och livlig syrlighet. Serveringsrosten för Aava är 2.

Tyyni är ett ljuvligt nyanserat kaffe med nötiga aromer från bergen vid Sierra Nevada de Santa Maria i norra Colombia. De utvalda bönorna för kaffet odlas ekologiskt utan konstgjorda näringsämnen eller bekämpningsmedel. Tyynis bönor rostas på beställning för oss vid Pauligs rosteri i Borgå med hjälp av biogas och egenproducerad solenergi. Rostningsgraden för Tyyni är 4. Du kan även köpa med dig Tyyni-kaffe antingen som hela bönor eller färdigmalet.

Tyrsky är espressobönor som rostas speciellt för oss vid Pauligs roastery i Borgå. Bönornas rostningsgrad är 5/5, och tillsammans med högkvalitativ mjölk blir cappuccinon och latten mjukt läckra. Vi erbjuder även Tyrsky och Aava i förpackningar för att köpa hem!