Restaurang för människors bästa
I början av 1950-talet beslutade en grupp energiska helsingforskvinnor att förverkliga sin dröm: att öppna ett café där intäkterna skulle gå till välgörenhetsorganisationer. Startkapitalet samlades in genom att samla flaskor och tidningar.
Under Olympiska året 1952 nåddes målet, och vid Brunnsparkens strand grundades då Ursula, som då bara var lika stor som en liten sommarstuga. Idag är Ursula en helsingforsinstitution känd över många generationer. Restaurangen har växt betydligt och betjänar fortfarande väl både stadsbor och turister. Den fantastiska marina miljön, läcker mat och glatt kundbetjäning lämnar ett minnesvärt intryck, så att de flesta kommer tillbaka igen.
Berättelsen om det goda
Ursula idag
På Ursula har äkta kaffe serverats från början, trots att det var en sällsynt delikatess i efterkrigstidens Helsingfors. Samma högkvalitativa tradition har fortsatt i Ursulas restaurangutbud: lokal mat och förstklassiga råvaror är kökets stolthet. Idag är Ursula en stämningfull lunchrestaurang och café för alla helsingforsare, där man stolt kan ta med sig även utländska gäster för att njuta av kökets läckerheter, havsutsikten och vissa dagar även av högkvalitativ musik
Ursulas ägare representerar fem sociala organisationer som arbetar för mammor, barn och åldringars bästa. Ursulas intäkter går till att stödja verksamheten hos dessa organisationer. Ägarna är Helsingin ensikoti ry, Kansan Sivistysrahasto, Kesäkoti Kallioniemi ry, Lomakoti Kotoranta ry och Pienperheyhdistys ry.