Kahvi

Ursulassa tarjoilemme kahta Pauligin luomusuodatinkahvia: Tyyni- ja Aava-kahveja, kummatkin Reilun kaupan luomukahveja. Lisäksi jauhamme kahvipavut paikan päällä itse.

Aava on paahdettu vastuullisesti ja luonnonmukaisesti Porvoon Robert Paulig-pienpaahtimolla. Vaaleapaahtoisen Aavan lempeän paahteisessa maussa on hedelmäisyyttä ja pirteää hapokkuutta. Tarjoiltavan Aavan paahtoaste on 2.

Tyyni on herkullisen vivahteikas kahvi, jonka pähkinäiset aromit ovat peräisin Kolumbian pohjoisten Sierra Nevada de Santa Maria -vuoriston rinteiltä. Kahviin valikoidut, luonnonmukaisesti viljellyt pavut kypsyvät ilman keinotekoisia ravinteita ja torjunta-aineita. Tyynen pavut paahdetaan meille tilauksesta Porvoon paahtimolla, käyttäen biokaasua sekä itsetuotettua aurinkoenergiaa. Tyynin paahtoaste on 4. Tyyni-kahvia voit ostaa myös mukaan joko papuina tai valmiiksi jauhettuna.

Tyrsky on espressopapu, joka paahdetaan juuri meitä varten Pauligin paahtimolla Porvoossa. Pavun paahtoaste on 5/5 ja yhdessä laadukkaan maidon kanssa cappuccinot ja lattet ovat pehmeän herkullisia. Myymme myös Tyrskyä sekä Aavaa mukaan otettavissa pusseissa!

 

Kierrätämme kahvinporot

Kotimaisen Berner Oy:n kotipuutarhatuotemerkki GreenCare lanseeraasi keväällä 2024 uuden, innovatiivisen Kahvimulta-tuotesarjan, joka yhdistää perinteisen kasvuvoiman nykyaikaisiin kierrätysmenetelmiin. Tämä tuotesarja on suunnattu kaikille puutarhanhoidosta ja ekologisuuden edistämisestä kiinnostuneille.

Suomi on maailman johtavassa kahvin kulutusmaa ja meillä juodaan vuosittain noin 10 kilogrammaa kahvia henkeä kohden. Kahvinporoilla on pitkä historia luonnollisena lannoitteena, ja GreenCare on ottanut tämän perinteen osaksi uuden tuotesarjansa kehitystä. Kahvimulta hyödyntää kompostoimalla kierrätettyjä kahvinporoja, tuoden kahvinporojen ravinteet suoraan kotipuutarhoihin.

  • Kahvi tuodaan meille kaukaa toiselta puolelta maailmaa. Pystymme hyödyntämään jopa 560 kahvikupin valmistamiseen käytetyn kahvinporomäärän yhdessä multasäkissä. On hienoa, että nykyteknologia mahdollistaa tällaisen jatkokäytön, eivätkä porot mene hukkaan, toteaa Berner Oy:n kotipuutarhakategorian päällikkö Jussi Petäjä.

Kahvinporot tekevät myös paljon hyvää kasvualustassa. Ne parantavat mullan rakennetta, lisäävät maaperän mikrobien monimuotoisuutta ja tukevat kasvien terveellistä kasvua. Lisäksi kahvinporojen ansiosta mullassa käytetyn kasvuturpeen määrää on onnistuttu vähentämään jopa 30 %.

 

Ursulan kahvinporot päätyvät Kahvimullaksi!