URSULAN ISÄNPÄIVÄ

URSULASSA VIETETÄÄN ISÄNPÄIVÄÄ NAUTTIEN KEITTIÖMME VALMISTAMASTA BRUNSSISTA.
BRUNSSITUNNELMA ALKAA HALUTESSASI KUOHUJUOMALLA JA JATKUU RUNSAALLA SALAATTIPÖYDÄLLÄ. OLEMME PANOSTANEET LÄMPIMÄN RUOAN MAITTAVUUTEEN JA LAADUKKUUTEEN. JUHLAPÄIVÄN KRUUNAA HERKULLISET JÄLKIRUOAT JA ISÄNPÄIVÄN KAKKU.


PÖYTÄVARAUS KANNATTAA TEHDÄ AJOISSA, PAIKKOJA ON RAJOITETUSTI!

______________________________________________________________________________

Kattausajat
11-13:30
13-14:30
15-16:30
Ruuhkien välttämiseksi voit tehdä pöytävarauksen kattausajan alkaessa tai 15 minuuttia sen yli.
______________________________________________________________________________

ISÄNPÄIVÄN MENU

Mango-ananassmoothie M,G

Vihersalaatti M,G
Ursulan kirkas perunasalaatti M,G
Linssi-parsakaalisalaatti M,G
Seesamilla marinoituja papuja M
Hunajapaahdettua punajuuurta, kurpitsansiemeniä M,G
Pastramisalaatti L
Skagen L,G
Tyrnisilakkaa M,G

Croissanteja VL
Karjalanpiirakoita L
Leipälajitelma

Pinaatti-tryffelimunakas L,G
Säräjuureksia M,G
Parmesan-perunagratiinia L,G
Yän yli haudutettua porsaan kassleria ja rosmariinikastiketta M,G

Isänpäivän kakku
Limepannacotta L,G
Juustoja ja hilloketta L,G
Luomukahvia ja teetä

38€ / henkilö

Lapsille on tarjolla lihapullia ja perunamuusia.
Lapset alle 12v 1€/ikävuosi

Kuvassa Ursulan keittiömestari Jonne Bakker ja omat lapset Ursulan keittiössä <3

________________________________________

LENTONÄYTÖS 6.-7.8.

Kaivarin valtaa 6.-7.8.2021 Lentonäytös ja Kaivopuiston alueelle on vapaa pääsy, mutta jalan. Autotiet ovat tapahtuman ajan suljettuna.

Café Ursulassa on 6.8. VIP-tilaisuus ja olemme sen myötä suljettuna klo 13 alkaen. Palvelemme Kaivopuiston asiakkaita kolmen kahvikioskin tuotteiden voimin, joita voit nauttia Kaivarin vilskeessä.

Lauantaina olemme avoinna normaalisti kello 9-22 ja palvelemme sekä ravintolasta että kahvikioskeista.

Lue tapahtumasta lisää https://kaivari21.fi/

_____________________________________________________________________________

Ursulan kesään kuuluu live-esiintyjät terassilla. Nyt niitä on tarjolla läpi kesän perjantaisin! Soitto alkaa kello 20.

Terassi on katettu suurelta alueelta, joten pieni sade ei keikasta nauttimista estä. Esiintymisten aikana pidämme terassin kioskiluukun auki, joten juomia ja ruokia voi tilata sekä kioskista että sisältä.
Keikat ovat maksuttomia, joten tulethan ajoissa paikalle, jotta voit varata paikkasi.

KAUKO RÖYHKÄ 30.7.2021

Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon. Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä.


Koronasyksynä 2020 Röyhkä yhdisti voimansa mm. Reverend Bizarre ja Tähtiportti -yhteyksistä tunnetun muusikon Sami Albert Hynnisen kanssa. Yhteistyön tuloksena Svart Records julkaisi albumin Dekadenssi. Keikoilla kokoonpanon nähtiin nimellä Kauko Röyhkä & S.A. Hynninen. Livekokoonpanoon kuuluvat Mats Huldén, Roberto Lanz sekä Puka Oinonen.


Ursulassa Kauko esiintyy soolona.

_____________________________________________________________________________

MARKO HAAVISTO DUO 23.7.2021

Marko Haavisto & Poutahaukat perustettiin vuonna 1997. Yhtye tuli suurelle yleisölle tutuksi vuonna 2002 esittäessään Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvassa Pelastusarmeijan orkesteria. He soittivat elokuvassa ensimmäisen hittikappaleensa, Paha vaanii.Yhtye esiintyy ja soittaa myös Kaurismäen uutuuselokuvassa Toivon tuolla puolen, joka sai ensi-iltansa Suomessa 3.2.2017. ”Meidän kohtaus filmattiin Helsingissä 14.9.16 ja leffa tuli ensi-iltaan helmikuussa. Muutamaa viikkoa myöhemmin Aki soitti eräänä torstaina ja ilmoitti tehneensä bändillemme lahjaksi – ohjaajan omaa ilmausta lainaten – ’rokkivideon’. Se kantaa nimeä Marko Haavisto ja Poutahaukat – Kaipuuni Tango.


_____________________________________________________________________________

PÄÄESIINTYJÄT 16.7.2021

Kuvassa voi olla 4 henkilöä, soittajat, kitara ja teksti

Vuonna 1993 maamme valloitti vanhojen Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja rockabillypopista tyyliään ammentava Pääesiintyjät-yhtye, jonka kappaleet ”Älä ota pitkätukkaa”, ”Sua aattelen” ja ”Iiris” soivat tiiviisti radioaalloilla.

Yhtye julkaisi yhden albumin nimeltä ”Pitkäsoitto” ja katosi kuvioista. Yhtyeestä muodostui kulttibändi, jota pyydettiin toistuvasti palaamaan keikoille.

Pääesiintyjät teki vihdoinkin toivotun paluun keväällä 2019 ja palasi samalla myöskin studioon äänittämään uutta materiaalia. Syksyn aika julkaistiin sinkut ”Sekaisin kuin käki”, ”Paras mies”, ”Aina kun sanon juu” ja ”Kaunis päivä”. Tammikuussa 2020 julkaistiin vielä sinkku ”Kulkurin keidas” ja helmikuussa albumi ”Lättähatun paluu”.

Yhtyeen alkuperäisjäsenistä ovat mukana, myöskin Francine-yhtyeestä tuttu, Pete Salomaa (läskibasso) ja Mika Jokinen (kitara). Seurakseen he ovat saaneet Agentsista tutun laulusolistin Vesa Haajan sekä rumpali Timo Järvisen, joka omaa vahvan taustan eri roots-orkestereista.

– Halusin että Pääesiintyjien paluualbumille tulisi mausteeksi myös yksi täysin uusi, kaikin tavoin julkaisematon kappale. Kulkurin keidas aihio alkoi pyörimään jotakin Remu & All Stars -juttua kuunneltuani ja syntyi sitten lopulliseen muottiinsa nopeasti. Tekstissä on pyritty hakemaan pilke silmäkulmassa mielikuvia janoisen laitapuolen kulkijan iloisesta matkasta kohti baaria, Vesa Haaja kertoo singlestä.

_____________________________________________________________________________

JORE MARJARANTA 9.7.2021

Kuvassa voi olla 1 henkilö, kitara ja tekstissä sanotaan Marjaranta JORE A CAFÉ URSULAN TERASSILLA 9.7.2021 KLO 20 CAFÉ RESTAURANT URSULA

Jore Marjaranta on suomalainen muusikko, joka tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Hän on ollut soolouralla vuodesta 2000 lähtien ja on julkaissut useita hittisinglejä, joista tunnetuimmat ovat Haaveet kaatuu (elokuvasta Pahat pojat) ja Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison). Joren seitsemäs soololevy Hetket kuvina julkaistiin syyskuussa 2016.

Jorella tulee soolouraa täyteen tänä vuonna 21 vuotta. Tänä keväänä 13 huhtikuuta tulee myös kuluneeksi 40 vuotta Joren ensimmäisen bändin, The Clap, albumijulkaisusta, jonka julkaisukeikka tehtiin Helsingin legendaarisella Tavastia Clubilla. Juhlan kunniaksi Jore julkaisi Spotifyssa uuden laulun nimeltään ”Sumuisena aamuna”Tämän vuoden keikoilla Jore esittää omien laulujensa lisäksi Leningrad Cowboys, Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers -lauluja ja kertoo tarinoita uransa varrelta.

______________________________________________________________________________

JIRI NIKKINEN 2.7.2021

Kuvassa voi olla soittaa soitinta, kitara ja tekstissä sanotaan Jiri nikkinen CAFÉ URSULAN TERASSI LA 2.7.2021 KLO 20:00 CAFÉ RESTAURANT URSULA

Jiri Nikkinen tunnetaan paitsi legendaarisesta Clifters -yhtyeestään kuin myös The Beatles Tribute Band -yhtyeestä. The Beatles ja 60-luvun musiikki ylipäätään onkin ollut Jirin tekemisille yhdistävä tekijä.  Keikkoja on tehty niin suomessa kuin maailmallakin. Soolona Jirin ohjelmisto koostuu tämän omasta soolotuotannosta, Cliftersistä ja huolella valituista lainapaloista.

Jiri Nikkinen valmistelee parhaillaan seuraavaa soololevyään.

______________________________________________________________________________

URSULAN JUHANNUS 2021

Vietä kaupungin svengaavin juhannus Café Ursulassa!
Olemme avoinna 9-23 välisenä aikana. Tarjoilemme kahvilatuotteita, raikkaita salaatteja, lohikeittoa sekä ala carte -annoksia alkoholia, virvokkeita ja jäätelöä unohtamatta.

Ursulaan pääsee kätevästi lähistölle julkisilla kulkuenuvoilla. Omalla autolla pysäköinti onnistuu kadun varteen tai maksuttomalle pysäköintialueelle ravintolan välittömään läheisyyteen.
Kokon näkee turvaetäisyydeltä laajalta alueelta mantereelta, viereiseltä sillalta tai veneestä.

Olemme avoinna läpi juhannuksen:
Pe 25.6. 9-23 – anniskelu 22 saakka
La 26.6. 9-22
Su 27.6. 9-21

PERINTEISTÄ OHJELMAA

Päivällä Ursulan terassilla on perinteikkäämpi osuus: hanuristi
Raimo Nummela soittaa tunnelmaan sopivaa musiikkia kello 13 alkaen.

ILLAN DJ

Illan edetessä DJ Tokemon aloittaa kello 17 settinsä, mikä takaa rytmikästä musiikkia ja kuumaa keskikesän tunnelmaa.

KOKKO

Kello 20 sytytämme ravintolan viereen, merenrannalle juhannuskokon, mikäli metsäpalovaroitukset sen sallivat. Nyt juhannusviikolla olisi toivottavaa saada sadetta, jotta kokko saadaan palamaan!

ÄITIENPÄIVÄN BRUNSSI 9.5.2021

Vietä äitienpäivää merellisessä maisemassa Kaivopuistossa herkkuja notkuvan pöydän äärellä. Katamme pöydän koreaksi keväisin herkuin.
Tarjoamme pöytävarauksia kolmessa kattauksessa rajoitetun määrän. Kattaukset ovat kello 10, 12 sekä 14.

HUOM! BRUNSSI SOLD OUT!
Ravintolan sisätilojen asiakaspaikat on varattu pöytävarauksille. Terassin asiakaspaikat ovat käytössä, terassille emme ota pöytävarauksia.

****

Mango-ananassmoothie VEG
Tyrni-porkkanashotti VEG
Baby-Caesarsalaattia ja parmesan juustoa, krutonkia L
Varhaiskaali-sinapinsiemensalaatti M,G, VEG
Omenainen savujuusto-fenkolisalaatti VL, G
Mummon kurkkujaG, VEG
Kolmen värin juureksia, suolapähkinöitä ja vuohenjuustoa L, G sis.pähkinää
Vesimelonia ja vadelmaa G,VEG
Lämminsavustettua lohta, persilja-fenkolinsiemenpesto L,G

Paahdettua broileria ja appelsiinia G, LPaahdettuja perunoita ja ruskistettua voita L,G
Grillattua halloum juustoa ja tankoparsaa L,G
Paahdettuja kevään kasviksia VEG,G

Croissanteja VL
Karjalanpiirakka L
Foccacciaa, oliiviöljyä, tummaa balsamicokastiketta M
Levitevalikoima

Ursulan omaa Tyyni-kahvia, teetä
Jogurttimousse ja marinoitua omenaa   L,G
Mansikkakermakakku L
Vadelma-valkosuklaa blondie  
Hedelmävartaat VEG,G

Lapsille saatavana lihapullia ja muusia sekä vihannestikkuja L

35€ / henkilö
Alle 12v puoleen hintaan
Alle 4v 8€

ITSENÄISYYSPÄIVÄN BRUNSSI

Ursulassa juhlitaan itsenäisyyspäivää brunssin voimin!
Olemme avoinna 9-17 välisen ajan ja tarjoilemme brunssia 11-15 välisen ajan. Brunssille on kaksi kattausta, kello 11 ja kello 13 ja otamme molempiin rajoitetun määrä asiakkaita.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN BRUNSSIMENU

Tuoremehua ja mustikkasmoothie L,G

Saaristolaisleipää ja myslileipää L
Croissanteja V,L
Vuoksenpiirakoita ja munavoita L
Kirnuvoita L,G

Västerbotten-juustoa L,G
Paahtopaistia L,G

Mustaherukkasilliä L,G
Saaristolais-silliä L,G
Hunaja  graavilohta L,G
Savusiikaa ja piparjuurta L,G
Mätimoussea ja ruissipsejä L,G
Kananmunaa ja pinaattia L,G
Mummonkurkkua L,G
Maalasiperunasalaattia L,G
Paahdettua punajuurta ja pähkinää L,G
Vihersalaattia ja ituja L,G

Voissa paistettuja muikkuja, tillikermaviiliä L,G
Paahdettuja juureksia L,G
Tillipottua ja voisulaa L,G

Kanelinen munkkikuusi L
Pipari-tiramisua L,G
Mustikkapiirakka ja vaniljakastiketta L,G

Brunssin hinta 28€/henkilö
Alle 12-vuotiaat 1/2 hintaan

Tule nauttimaan juhlapäivästä perinteiseen, ihanaan Ursulaan ja ole hyväntekijä!
Kaikki tuottomme ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Varaa pöytäsi tästä:

PÖYTÄVARAUS

**************************************

ISÄNPÄIVÄ 8.11.2020

Ursulan suosittu isänpäivän brunssi on tarjolla nyt kahden kattauksen taktiikalla, jotta voimme huolehtia asiakasmääristä.
Kattaukset ovat 10:30 ja 13.
Pöytävarauksen voit tehdä tästä: https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/ekIgHLW

Isänpäivän brunssi

Mangosmoothie V,G
Luomu appelsiinimehua V,L,G
Luomukahvia ja -teetä

Hapanjuurileipää ja myslileipää L
Croissantteja VL
Vuoksen piirakoita L
Kirnuvoita L,G

Västerbotten- juustoa L,G
Paahtopaistia L,G

Skagen L,G
Katajasuolattua graavilohta L,G
Pinaattikanamunia L,G
Punajuurihummusta V,L,G
Mummonkurkkuja L,G
Paahdettuja juureksia ja pinjansiemeniä L,G
Pariloitua kanaa ja caesarsalaattia L,G
Peruna- parsakaalisalaatti L,G
Minttuinen tomaatti-kikhernesalaatti L,G

Uunimunakasta L,G
Pekonia L,G ja bratwursteja L
Kasvispyttipannua L,G,V

Tiramisurahka L,G
Mokkapalat L
Perinteinen täytekakku L

Hapanjuurileipää ja myslileipää L
Croissantteja VL
Vuoksen piirakoita L
Kirnuvoita L,G

30€ / henkilö
Lapset alle 10 v / ½ hintaan

Ursulan kesäyön unelma -perjantaiklubi aloittaa Café Ursulassa 

Kaivopuiston legendaarisen Café Ursulan terassilla toteutetaan tämän kesän heinä- ja elokuun perjantai-iltaisin kesäyön unelmia livekeikkojen ja DJ-iltojen muodossa. Liveartistit Ursulan kesäyön unelma -klubeilla eivät juuri esittelyjä kaipaa: ensimmäisellä liveklubilla esiintyy soolona Anssi Kela (pe 31.7. klo 20.00) ja toisella Jonna Tervomaan ja Jussi Jaakonahon muodostama SähköDuo (pe 14.8. klo 20.00). Muina perjantaina (24.7. ja 7.8.)
levymusiikkia soittaa DJ Tokemon.

ANSSI KELA
Anssi Kela on 30-vuotisen uransa aikana tehnyt niin paljon hittejä, että pelkästään niistä voisi muodostaa yli tunnin mittaisen keikan. Erikois-Emmalla palkittu uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä edustaa uutta 2000-luvun soundia kertoen tarinaa, jota kuuntelee mielellään ja jota kaikki osaavat laulaa mukana, vaikkei tarkoituksellisesti olisikaan artistin musiikkia kuunnellut. Anssin taito rakentaa show lukemalla yleisön reaktioita ja tuijottamatta biisilistaa on ainutlaatuinen viihdyttäjän talentti, jollaista ei muualta Suomesta löydy.

SÄHKÖDUO
Laulaja-lauluntekijä Jonna Tervomaan ja kitaristi-tuottaja Jussi Jaakonahon vaikuttava SähköDuo käsittelee Tervomaan tuotantoa raikkaasti ja ennakkoluulottomasti. Yhteistyö hioutuu aina uudelle, arvaamattomalle tasolle. Tervomaan laulu ja laulut saavat ympärilleen tilaa ja niistä löytyy näin alati uusia puolia. Ohjelmistossa pysyy pidetyimpiä klassikoita, mutta myös uudempaa ja harvinaisempaakin tuotantoa. SähköDuon voimakas vaikutus ei jää kaipaamaan ympärilleen lisä-ääniä. 

DJ TOKEMON
Dj Tokemon-nimen takaa löytyy Melrose-yhtyeen laulaja-kitaristi Tokela. Tokemonin levylaukusta löytyy hämmästyttävä skaala uutta ja vanhaa musiikkia juurirockista punkiin, americanasta souliin, jazzista punkiin. Tokemon ei kuitenkaan ole jokaiselle jotain-levyautomaatti, vaan valitsee settinsä pieteetillä, oman tähtikarttansa merkkejä seuraten. Kuuntele Dj Tokemonin soittolistoja Spotifysta nimellä MC Tokemon – korona-aikana mies on pusannut kasaan tähän mennessä 49 erilaista loistokasta soittaria.